Smoothie maken?

Een smoothie maken begint met het kiezen van de juiste ingrediënten. Begin met het kiezen van water, melk (dit kan ook amandelmelk of havermelk zijn) of yoghurt. Vervolgens kun je aan de hand hiervan vers fruit of bevroren fruit toevoegen. Zoals bananen, mango en blauwe bessen. Je kunt ook gaan voor groenten, zoals broccoli of wortel. Uiteraard kun je ook gaan voor een combinatie van groenten en fruit.

Vergeet niet om gezonde toevoegingen te doen zoals noten en zaden, voor extra smaak en voedingsstoffen. Of havermout en bepaalde specerijen. Je kunt je eigen gemaakte smoothie ook lekker garneren en mooier maken met diverse smoothie toppings. Over een smoothie maken valt enorm veel te vertellen, aangezien er veel variaties zijn.

Bereid jouw ingrediënten voor

Je wilt natuurlijk een gladde smoothie die lekker wegdrinkt. Daarom is het van belang om de ingredienten die je gaat gebruiken voor te bereiden. Dit doe je door het fruit en/of de groenten grondig te wassen. Vervolgens schil en snijd je het fruit en/of groenten indien nodig in keinere stukjes.

Extra tips die we je graag meegeven:

  • Gebruik bevroren fruit voor een dikkere, koudere smoothie zonder ijs toe te voegen;
  • Vries fruit in porties in om tijd te besparen.
  • Week zaden (zoals chiazaad) een paar minuten in water voor een gladdere textuur.

Nog meer weten hoe je groenten, fruit en bijvoorbeeld zaden kan combineren? Je leest alles hierover via Yuice.nl.

Smoothie maken via Yuice

Smoothie maken? De vervolgstappen

Zodra je de juiste ingrediënten hebt en deze hebt voorbereid, met wassen en eventueel snijden, komen we uit bij het blenden van de smoothie aan. Allereerst voeg je jouw vloeistof toe aan de blender, hiermee bedoelen we water, melk en/of yoghurt. Vervolgens voeg je het fruit en/of de groenten toe en eventuele extra, zoals noten, zaden of havermout.

De volgende stap is het blenderen, begin in deze met een lage snelheid en verhoog geleidelijk aan, totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de smoothie een gladde structuur heeft.

Tot slot proef je en pas je waar nodig aan. Is de smoothie te dik? Voeg dan meer water, melk en/of yoghurt toe. Is de smoothie niet zoet genoeg? Voeg honing, dadels of zoetstof toe om de smoothie zoeter te maken.

Geniet van jouw eigen gemaakte smoothie

Jouw eigen gemaakte smoothie is het lekkerst als die vers is. Serveer de smoothie daarom direct, als ontbijt, voor lunch of als tussendoortje. Ook kan het natuurlijk als toetje na een avondmaaltijd. 

Tips voor het serveren van de smoothie:

  • Gieten en serveren:

Giet de smoothie in een mooi glas of een kom (zoals hiernaast te zien is) voor een aantrekkelijke presentatie.

  • (nogmaals) Garneren voor extra smaak en textuur:

Voeg (extra) toppings toe zoals vers fruit, noten, zaden, granola of kokosvlokken. Dit geeft niet alleen extra smaak, maar ook een heerlijke textuur.

  • Smoothie bewaren:

Maak grotere hoeveelheden van jouw eigen smoothie en verdeel deze in porties. Bewaar ze in afgesloten bakjes in de koelkast voor maximaal 24 uur, of vries ze in voor langere houdbaarheid. Ontdooi de bevroren smoothie de avond voor gebruik door de smoothie in de koelkast te zetten.

Voor meer tips en handige recepten over smoothies maken, gezonde sappen en meer ben je bij Yuice aan het juiste adres. Wij vertellen je graag meer over onder meer groente smoothies.

Smoothie maken