Slow juice recepten
De kunst van slow juicen (het woord zegt het al) is dat men op een langzame manier het sap en alle ingrediënten mengt, in tegenstelling tot traditionele sapcentrifuges (die hoge snelheden gebruiken om sap te bewerken). Een slow juicer werkt met een langzamer draaiende schroef. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen en enzymen in de ingrediënten (beter) behouden blijven, waardoor je een gezonder en smaakvollere sap krijgt. Met een slow juicer kun je echt alle soorten groenten en fruit persen. Slow juicen helpt niet alleen om de maximale hoeveelheid vitamines en mineralen uit je groenten en fruit te halen, maar het verbetert ook de smaak en de textuur van je sap. Ideaal dus. En ook zeker lekker. Graag nemen we je nog meer mee in de voordelen van slow juice en delen we een aantal slow juice recepten met je.
Voordelen slow juice
Het gebruik van een slow juicer heeft verschillende voordelen. Omdat het sap langzaam wordt geperst, blijven meer voedingsstoffen behouden, in vergelijking met de normale sapcentrifuges. Dit betekent dat je lichaam meer vitaminen, mineralen en enzymen binnenkrijgt, wat bijdraagt aan een betere gezondheid. Bovendien produceert slow juicen minder schuim en oxidatie, wat resulteert in een langer houdbaar sapje, dat ook zijn smaak en voedingswaarde meer behoudt. De sappen zijn vaak ook rijker en dikker, wat ervoor zorgt dat het nog lekkerder en bevredigender drinkt. Een slow juicer wordt ook vaak gebruikt voor het afvallen, vanwege de dikkere smaak en doordat er meer voeding in zit.
Hieronder volgt een basisrecept, waarmee je een heerlijke en gezonde slow juice recept thuis kunt maken.
Slow juice recept
We hebben weer een basisrecept voor je klaarliggen, deze is in combinatie met rode bieten. Rode bieten zijn onder meer rijk aan ijzer, foliumzuur en antioxidanten, waardoor ze goed zijn voor de bloedcirculatie (hierover vertellen we ook onder meer in onze rode bieten smoothie). Hierbij ons rode bieten slow juice recept:
Ingrediënten:
- 2 rode bieten;
- 1 grote wortel;
- 1 appel;
- 1 sinaasappel;
- 1 stukje gember (ongeveer 2 cm).
Bereiding slow juice basisrecept:
- Was alle ingrediënten grondig. Schil de rode bieten, wortel en appel en snijd ze in stukken. Zodat ze door jouw slow juicer passen;
- Schil de sinaasappel en snijd ‘m in stukken;
- Schil de gember;
- Voeg alle ingrediënten toe aan de slow juicer en laat de machine op zijn laagste snelheid draaien;
- Giet het sap in een glas, roer goed door en geniet van je rode bieten slow juice.
Deze rode bieten detox juice is ideaal voor iedereen die zijn immuunsysteem een boost wil geven en zijn lichaam wil ontgiften. De combinatie van bieten, wortelen, appels en sinaasappels zorgt voor een zoete en lekkere smaak.
Waarom tot slot slow juice
Slow juicen is een fantastische manier om alle voordelen van verse groenten en fruit binnen te krijgen zonder de essentiële voedingsstoffen te verliezen. Wist je bijvoorbeeld ook dat je met een slowjuicer druivensap kunt maken?
Heb jij inspiratie voor ons, over lekkere en gezonde slow juice recepten? Of gewone juice recepten? Laat het ons dan weten. Wij hopen dat we met dit artikel ook weer voor inspiratie bij jou hebben gezorgd. Succes!